1

الگوی HIGH D

خلاصه الگوی رفتاری شما

شما فردی مستقل، با اراده، متکی به خود و نتیجه‌گرا هستید. معمولاً دارای تفکری منطقی بوده و از اولویت‌های ایشان می‌توان به انجام وظایف، دستیابی به اهداف و نتایج نام برد. در انجام فعالیت‌های کاری ترجیح تسلط‌گرایان فردگرایی است. آنها برای دستیابی به نتایج بسیار مشتاق بوده و در این مسیر از کنترل افراد و شرایط حاکم بیش از اندازه بهره می‌برند.

آنها علاقمند هستند تصمیم گیرنده بوده و در پروژه‌ها مدیریت و ریاست کنند. با افراد تابع بهتر ارتباط می‌گیرند، این شیوه گاهی سبب افزایش وابستگی اعضای گروه یا همکاران به خود شده و امکان شکوفایی استعداد و توانمندی‌های همکاران و یا اعضای گروه را سلب می‌کند.

آنها بسیار رُک و بی‌پرده به گفت‌وگو می‌نشینند و شاید این رفتار به واسطه وجود پرده‌های نازک بین افکار و صحبت کردن آنها باشد. کمتر پیش می‌آید افکار خودشان را مورد ممیزی قرار دهند. به همین دلیل اغلب در مواجه با تسلط‌گرایان ممکن است دیگران او را فردی بی‌احساس بدانند.

‏D ها بسیار چالشگر بوده و همواره از چالش‌های جدید استقبال می‌کنند. دلیل چالش‌گری ایشان دستیابی به موقعیت‌ها و یا دستاوردهای بزرگ و عالی است. سرعت عمل برای آنها بسیار اهمیت دارد. می توان گفت در مسیر رسیدن به اهداف و یا نتایج عجول و کم حوصله هستند.

در ارتباطات شنونده خوبی نیستند و در هنگام گفت و شنود اغلب یک‌طرفه عمل کرده و بیشتر صحبت کننده هستند. شیوه ارزیابی و سنجش ایشان در مورد اطرافیان کارآمدی و میزان کارسازی آنها می‌باشد. 

محیط‌هایی که در بستر آن به بهترین نحو عمل می‌کنند، معمولاً محیطی است که امکان رقابت در آن وجود داشته باشد، اهداف مشخص و قابل دستیابی باشند، در آن محیط رسیدن به اهداف همگانی نباشد و منافع حاصل از عملکردها در آن محیط منتج به منابع مالی مطلوبی شود.

تسلط‌گرایان در زمان‌های بحرانی و در صورت لزوم به تصمیم‌گیری و یا انتخاب‌های سریع به خوبی عمل می‌کنند، هر چند گاهی اوقات از حد گذشتن این میزان از سرعت عمل پیامدهایی را به همراه خواهد داشت. گفتنی است در گروه تصمیم‌گیرنده‌های سریع این گروه منطقی‌تر نسبت به دیگر گروه‌ها عمل می‌کنند.

اغلب به دنبال کسب راه‌حل‌ها و راه‌کارها به صورت انفرادی هستند. کمتر مشورت می‌گیرند، شاید به دلیل این است که احساس می‌کنند ممکن است استقلال فکری آنها به مخاطره بیافتد.

شما بسیار نتیجه‌گرا بوده و با تمرکز بر روی هدف اغلب از مسائلی همچون برقراری ارتباط موثر، همدلی کردن با اعضای گروه و یا همکاران، حفظ فضای دوستانه در کار فاصله می‌گیرید. شما هیچ فرصتی را برای کسب نتایج از دست نمی‌دهید. برای تکمیل و حصول نتایج موردنظرتان اغلب به تنهایی کار کرده و اگر استقلال شما در محیط فعالیت‌تان تهدید شود، با رفتارهایی همانند انتقادهایی کوبنده و ستیزه‌جویی واکنش نشان می‌دهید.

در اوقات فراغت از چالش‌ها و هیجاناتی همانند پرش با چتر، جت اسکی،  شکار و… لذت می‌برید. شما بازی کردن را برای سرگرمی نمی‌خواهید بلکه شما بازی می‌کنید برای برنده شدن، به همین دلیل از بازی‌هایی که در آن برد و باخت اهمیت ویژه‌ای داشته باشد بیشتر استقبال می‌کنید.

شناخت اثرپذیری شما از الگوهای بنیادی DISC 

بر پایه پاسخ‌هایی که شما داده‌اید بنیادی‌ترین الگوی رفتاری شما پس از سنجش و ارزیابی الگوی تسلط‌گرایی (D) است. 

در نوشته زیر سعی شده نگاهی کلی و کمی با هدف شناخت بُعد D برای شما ایجاد شود. ممکن است تفسیر و برداشت شما از بخش‌هایی از گزارش پیش‌رو با تفسیر و برداشت کارشناسان و همچنین پژوهشگران در این عرصه متفاوت باشد، بنابراین برای دستیابی به نتایج بهتر در صورت نیاز و امکان با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

تسلط گرایی HIGH D 

در بین چهار گروه اصلی دیسک شما بیشترین میزان تاثیرپذیری را از عامل تسلط‌گرایی داشته‌اید. تسلط‌گرایان افرادی جسور، پرشور، جاه‌طلب، متکی به خود و مستقل، هدف‌گرا و منفعت‌جو هستند.

آنها خود را در رقابت با دیگران معنا می‌بخشند و همواره از چالش‌هایی که امکان دستیابی به اهداف جدید و کسب منافع را در داشته باشند استقبال می‌کنند. آنها اغلب جسورانه قدم در راهی می‌گذارند که دیگران احتمالا کمتر و یا هرگز وارد آن نشده‌اند .

تسلط‌گراها حاضرند خطرپذیر باشند و به نتایج مطلوب دست پیدا کنند تا اینکه در حالت سکون مانده و ثبات را حفظ نمایند. آنها از قدرت خطرپذیری بالایی نسبت به دیگر گروه‌های اصلی دیسک برخوردار هستند. تلاش می‌کنند که استقلال داشته و برای حفظ و بعضاً دستیابی به آن از هرگونه اقدامی فروگذار نمی‌باشند. اغلب دارای اعتمادبه‌نفس مطلوبی هستند و سعی می‌کنند دنیای پیرامون خود را متکی به حضور اطرافیان نکنند. بسیار هدف‌گرا و قاطع هستند، تسلط‌گرایان اغلب در حال دنبال کردن اهدافی مشخص می‌باشند. گاهی روابط بین‌فردی برای ایشان در قامت ابزاری جهت رسیدن به اهداف معنا پیدا می‌کند. از این رو در مسیر تحقق اهدافشان ممکن است با افرادی که اساساً دلخواه ایشان نیستند روابطی به ظاهر دوستانه ایجاد کنند متاثران از از گروه تسلط‌گرایان  High D تا زمانی که منفعتی شخصی و مشخص در انجام کاری نبینند هرگز قدم از قدم بر نمی‌دارند. آنها بسیار علاقمندند در زمان فعالیت‌شان بر روی افراد و همچنین محیط، تسلط و کنترل کامل داشته باشند. در مقابل مخالفت‌ها ایستادگی کرده و بر روی نظرات خود پافشاری می‌کنند. این گونه افراد اغلب توانایی مطلوبی برای مدیریت چند نوع کار را دارند و در زمان فعالیت برای دستیابی به نتایج بسیار با تلاش و با انگیزه‌ای بالا عمل می‌کنند.

در گفت‌وگو با افراد حاشیه پردازی نکرده، مفید و مختصر سخن می‌گویند. شنونده خوبی نیستند و علاقمندند در زمان گفت‌وگو با ایشان، زودتر و بی‌مقدمه به اصل مطلب پرداخته شود. آنها برتری خود نسبت به دیگران را در هر موقعیتی یک اصل بنیادی برای خود می‌داند. بسیار مسئولیت‌پذیر بوده و معمولا سعی در دریافت مسئولیت‌های خطیر و حساس دارند. برای جایگاه و شأن اجتماعی برتر اهمیت ویژه‌ای قائل‌اند .

شیوه ارزیابی و سنجش ایشان در مورد ارتباطات با افراد پیرامون خود بر پایه میزان اعتبار و قدرت اشخاص در اجتماع می‌باشد. تسلط‌گرایان علاقمندند افرادی صاحب نفوذ، قدرتمند و معتبر را پیرامون خود داشته باشند تا در زمان لزوم از اعتبار و قدرت نفوذ ایشان بهره‌مند شوند. فضا و محیطی را می پسندند که در آن نگاه کلی رو به جلو و دستیابی به اهداف مشخص باشد. وقتی Dها در محیط قرار می‌گیرند به دنبال فرصت‌هایی جدید می‌باشند تا بتوانند تغییراتی با رویکرد پیشرفت و رشد ارائه کنند.

دارا بودن اختیارات در یک محیط کاری برای ایشان بسیار اهمیت داشته و به تناسب کمتر شدن اختیارات، آنها را متزلزل نشان می‌دهد و ممکن است در این زمان با واکنش‌هایی تهاجمی از سمت ایشان مواجه شویم.

 معمولاً در فضاهایی که در آن از اشیا لوکس و گران‌بها استفاده می‌شود قرار می‌گیرند. تمایز برای آنها یکی دیگر از اصول بنیادی به حساب می‌آید، طوری در محیط، فعالیت و یا رفتار می‌کنند که نبودنشان محسوس و در زمان حضور کاملا در کانون توجه اطرافیان قرار گیرند.

محیط فعالیت آنها بایستی رقابتی باشد تا Dها بتوانند وجه تمایز خود را به اثبات برسانند. محیط‌هایی با رویه‌های مشخص و تکراری برای آنها کسالت‌بار است.

اغلب از حضور در محیط‌هایی که برای آنها کسب اعتبار و شهرت می‌کند، استقبال می‌کنند. اینگونه افراد دارای قدرت مطلوبی در کارها و فعالیت‌های اجرایی هستند. بنابراین تلاش می‌کنند در محیط‌هایی قرار گیرند که کارها به سمت‌وسوی اجرایی یا اصطلاحا عملیاتی شدن پیش رود . 

از محیط‌هایی که امکان پیشرفت فردی در آن کم و یا نباشد گریزان هستند.

آنها با ترغیب و ایجاد هیجانات در اعضای گروه و یا همکاران سعی در به حرکت درآوردن ایشان به سمت دستیابی به اهداف سازمان یا گروه دارند و از این طریق برای گروه یا سازمان خلق ارزش می‌کنند.

حضور آنها در کارگروه‌ها و یا سازمان‌ها سبب اتمام کارها و دستیابی به نتایج خواهد شد، آنها اغلب کاری نیمه تمام ندارند.

اغلب خیلی سریع فکر می‌کنند و این رفتار را نشانه قدرت و توانایی بالای خود می‌دانند.

احتمالاً در مواقع کاری خیلی زود عصبانی می‌شوند و واکنش‌هایی تهاجمی از خود بروز می‌دهند. بایستی تلاش کنند از مهارت‌هایی همچون کنترل مدیریت خشم بهره‌مند شوند. در زمان فعالیت کاری، کمتر استراحت می‌کنند. برای خودشان کمتر وقت می‌گذارند و در شرایطی افراطی ممکن است همه چیز را فدای رسیدن به اهداف کاری خود نمایند. برای ایشان سودمندتر است افرادی را پیرامون خود، جهت مشورت گرفتن و تجزیه و تحلیل مسائل داشته باشند.

در تصمیمات بسیار قاطع و سریع عمل می‌کنند. اعتمادبه‌نفس بالای ایشان گاهی اوقات سبب عدم بهره‌مندی از مشورت با دیگران شده، به همین دلیل امکان بررسی دقیق‌تر و نگاهی عمیق به مسائل را از خود سلب می کنند.

در الگوی افراطی تسلط‌گرایان، تصمیمات معمولاً همراه با لجبازی و سرعت بیشتری همراه خواهد بود. اغلب در انتخاب‌هایشان تغییری نمی‌دهند، مگر منافعشان به مخاطره بیافتد آنگاه با شرایط همراه می‌شوند.

به طور کلی Dها افرادی چالش‌گر با توانایی اجرایی در سطح بالا که برای رسیدن به نتایج و اهداف‌شان همواره در تلاش هستند. دیگران را رهبری می‌کنند تا سازمان و خودشان به اهداف دست یابند. از چالش‌ها و حل مسائل انگیزه می‌گیرند و برای اطرافیانشان از همین طریق خلق ارزش می‌کنند.

تشریح الگوی رفتاری شما

در این بخش برپایه پاسخ‌های دریافتی از طرف شما سعی شده جزئیات بیشتری از ابعاد مختلف الگوی رفتاری‌تان نمایان سازیم.

پژوهشگران و کارشناسان علوم رفتارشناسی معتقدند هرفرد رفتاری منحصر به فرد دارد که براساس همان تحقیقات افراد را در چهار گونه اصلی و پانزده گونه رفتاری دسته‌بندی کرده‌اند.

چهارگونه اصلی مورد نظر عبارتند از:

تسلط‌گرایان (D) اثر‌گذاران  (I) ثبات‌گرایان (S) و قانوگرایان  (C)

این آزمون سعی دارد برپایه پاسخ‌هایتان تمایلات و ترجیحات شما را بررسی و در نهایت میزان بهره‌مندیتان از هریک از الگوهای نام برده را در سطح رفتار ارزیابی و مشخص نماید. گزارش پیش‌رو صرفاً سطح رفتار شما را مورد بررسی و سنجش قرار می‌دهد. بدیهی است برای دستیابی به شناختی بیشتر نیازمند آزمون‌ها و همچنین مصاحبه‌های عمیق هستیم.

در نظر داشته باشید همین میزان از شناخت می‌تواند آغازی باشد برای توسعه فردی و دریافت برنامه‌هایی متناسب با الگوی رفتاری شما.

با شناخت هرچه بیشتر خود و دیگران امکان طراحی مدلهای متنوع و متناسب رفتار اشخاص با رویکردهای منتورینگ، کوچینگ، مشاوره‌های مختلف و همچنین دریافت و یا ارائه برنامه‌های توسعه و بهبود رفتار خود و دیگران را خواهید داشت.

الگوی رفتاری شما  HIGH Dاست و این بدین معناست که بیشترین میزان تاثیر را از الگوی تسلط‌گرایی دریافت کرده‌اید.

این الگوی رفتاری (HIGH D) در دسته‌بندی پانزده‌گانه‌ای که قبل‌تر گفته شد، شما را به عنوان فردی ” توسعه‌دهنده ” معروفی می‌کند.

انگیزه‌های شما 

شما فردی مستقل و مصمم، جسور و پرشتاب، آغازگر و سخت‌کوش، عمل‌گرا و هدف‌جو هستید.

از دست و پنجه نرم کردن با چالش‌هایی که شما را به جلو حرکت می‌دهد استقبال می‌کنید. معمولاً آغازگر هر رویدادی هستید که شاید قبلا دیگران کمتر در آن مسیر قدم گذاشته‌اند. جسارت انتخاب‌های سخت و پرهزینه را دارید و این رفتارها به شما انگیزه ادامه راه را می‌دهد.

آن چیزی که در محیط‌های مختلف برای شما بیش از دیگر عوامل انگیزه‌بخش است رقابت، حفظ استقلال و دریافت اختیارات می‌باشد.

فعالیت‌ها و کارهای معین و پرتکرار برای شما کسالت‌بار بوده و سبب کاهش انگیزه جهت ادامه فعالیت شما می‌شوند. طراحی موضوعات و رویدادهای‌تان به اندازه اجرای آنها قدرتمند نیست. کارهای اجرایی، مواجه با تنش‌های عملیاتی، شما را سرحال می‌آورد و همواره برایتان انگیزه‌بخش است. از خطر و پذیرش مخاطرات آن انگیزه می‌گیرید. شاید همه اینها به دلیل یک صفت برتر که معرف الگوی رفتاری شما می‌باشد یعنی تسلط‌گرایی است. شما به واسطه اعتمادبه‌نفس بالایی که دارید تلاش می‌کنید امکان تسلط به موارد مذکور همانند چالش‌ها، خطرها و غیره را ایجاد کنید. تسلط بر افراد و دنیای پیرامون به شما انگیزه زندگی در ادامه فعالیت‌های کاری را می‌دهد.

داشتن و یا رسیدن به مقام، جایگاه اجتماعی و شهرت برای شما دلچسب، مهم و انگیزه‌بخش است. شما از وابستگی‌ها به شدت گریزان بوده و وابستگی‌ها سبب کاهش انگیزه شما در محیط‌های کاری می‌شوند. بیشتر ترجیح می‌دهید به صورت انفرادی و مستقل مسائل را پیش ببرید تا اینکه برای حتی تاییدات منتظر یا وابسته اشخاصی باشید.

شیوه و منش‌های کاری شما 

شما بیشتر به فعالیت‌های انفرادی رغبت نشان می‌دهید تا فعالیت‌های گروهی، اما اگر بنا به شرایط در محیط‌هایی که فعالیت‌ گروهی می‌کنند قرار بگیرید، تلاش می‌کنید به عنوان سرگروه یا مسئول آن بخش انتخاب شوید. شیوه و منش شما در کار تسریع در عمل برای دستیابی به اهداف است، از این رو افرادی که با شما همکاری می‌کنند می‌بایست دارای سرعت عمل مناسبی باشند در غیر اینصورت معمولاً شما در مواجه با ایشان رفتاری پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهید.

شما برای رسیدن به نتایج و همچنین اهداف شخصی و یا سازمانی از هیچ عملی فروگذار نیستید، بنابراین برخود و دیگران در کار به بسیار سخت‌گیر هستید و پیگیری تا حصول نتایج یکی دیگر از روش‌های کاری شما است.

از کار نصفه و نیمه بیزار هستید و به هر نحوی کار را به پایان می‌رسانید.

کمیت را به کیفیت ترجیح می‌دهید و اغلب توسعه را در کمیت می‌دانید تا صرفاً در افزایش کیفیت کارها.

کمتر از خرد جمعی در تصمیم‌گیری‌ها و یا انتخاب‌هایتان بهره‌مند می‌شوید و ترجیح می‌دهید خودتان در خصوص یک موضوع نظر نهایی را اعلام نمایید. تسلط و کنترل اطرافیان یا اعضای گروه و سازمان موضوعی مهم برای شما تلقی می‌شود و در صورتی که این امکان برای شما به وجود نیاید بیشتر ترجیح می‌دهید فعلاً آن فعالیت را انجام ندهید.

معمولاً در کارها آغازگر هستید و تلاش می‌کنید دیگران را هم با خودتان همراه کنید. ترغیب و ایجاد هیجان برای همراهان به شما انرژی مثبت می‌دهد. از کارهایی که زمان‌بر و با رویکردی جزئی‌نگر بایستی انجام شود فاصله می‌گیرید و سعی می‌کنید این نوع کارها را به دیگران واسپاری کنید.

 معمولاً توانایی انجام چند پروژه را در یک زمان دارید و می‌توانید آنها را در زمان‌بندی‌های تعیین شده به نتایج برسانید، اما اولویت شما برای انتخاب پروژه برتر میزان منفعت مالی، ایجاد جایگاه اجتماعی و دیگر منافع شخصی می‌باشد.

حفظ استقلال در کارها برای شما بسیار اهمیت دارد اما این استقلال را کمتر به کارکنان خود می‌دهید. شیوه شما در مخالفت‌هایی که در محیط‌های کاری توسط برخی همکاران صورت می‌پذیرد معمولاً پافشاری بر روی نظرات با قبول مسئولیت اجرایی آن می‌باشد.

 شما در جلسات کاری معمولاً بدون مقدمه و بی‌پرده، اصل مطالب را بیان کرده و از دیگران نیز همین انتظار را دارید. جلسات طولانی را وقت تلف کردن می‌دانید و علاقمندید زودتر به نتایج نهایی جلسه رسیدگی شده و وارد مرحله اجرایی شوید.

اغلب در مقام فردی با تجربه در سازمان بیشتر شبیه به یک منتور سختگیر عمل می‌کنید و از منتی‌های خود انتظار دارید کاملاً همانند شما عمل کنند. معمولا افرادی که دارای پشتکار، سرعت عمل و همچنین به دنبال نتایج هستند برای شما قابل احترام بوده و تلاش می‌کنید آنها را برای رسیدن به اهداف شخصی و جمعی حمایت و تشویق نمایید.

شما علاقمندید فرآیند ارائه گزارشات را به صورت حضوری و شفاهی انجام دهید و از هرگونه گزارش‌نویسی و ورود به جزئیات به شدت دوری می‌کنید.

چشم‌اندازهای شما 

برای شما حرکت به سمت جلو همراه با سرعت عمل بالا جهت دستیابی به نتایج، بسیار دارای اهمیت ویژه‌ای است، به همین دلیل چشم‌انداز شما در مواجه با کارهای مختلف عملاً در چند بخش اصلی خلاصه می‌شود، فعال بودن، حرکت به سمت جلو و مقابله با ایستایی، دستیابی به نتایج و یا اهداف در کمترین زمان ممکن، رقابت و مسئولیت‌پذیری، همه این گزینه‌ها سبب می‌شوند از منظر دیگران شما فردی چالشگر و نتیجه‌گرا معرفی شوید.

در مقایسه با دیگر الگو‌های متداول در متد رفتارشناسی دیسک شما اجرایی‌ترین الگو به شمار می‌آیید. معمولاً در آغاز هر کاری کافیست چند درصد اولیه کار را بدانید و یا آگاهی نسبت به چگونگی کلیت اجرای آن داشته باشید، همین‌قدر اطلاعات و یا داشته‌ها برای شما کافی است تا کار را شروع کنید.

 چشم‌انداز شما در این وضعیت اینگونه خواهد شد، شروع می‌کنم، آنچه که نیاز باشد برای انجام این کار و دستیابی به نتایج حتماً به دست می‌آورم.

این نوع نگرش در بخش زیادی از کار و زندگی شما مرسوم است. احتمالاً گه‌گاهی به علت شتاب بسیار در آغازگری و عدم بررسی‌های همه جانبه سبب بروز هزینه‌هایی برای شما شده است .

عملکرد همراه با آزادی عمل برای شما بسیار ارزشمند است، به همین دلیل تلاش می‌کنید تا جای ممکن به صورت انفرادی و مستقل فعالیت کنید. شما توانایی خوبی در مواجه با فشارهای سنگین در کار را دارید. تحمل این فشارها به نوعی قدرتمند بودن شما را نشان می‌دهد. 

بسیار کم از دیگران در فرآیندهای کاری کمک و یاری می‌خواهند، شاید دلیل آن این طور باشد که کمک خواستن را به منزله ضعف در عمل و یا ناتوانی خود بدانند.

شما معتقدید تحت هر شرایطی کار را باید به پایان رساند و از آنجایی که در فرآیندهای اجرایی در کار از درگیری و مجادله هراسی ندارید ممکن است به صورت تعاملی و با حفظ وضعیت رقابت، کار را آغاز کنید اما در ادامه به دلیل اشتیاق وافر شما به کسب پیروزی و دستیابی به نتایج، نیازهای تعاملی در ارتباط با دیگران کمتر مورد نظر شما قرار گیرند.

انتخاب و تصمیم‌گیری‌ها

شما بسیار علاقمندید در انتخاب‌ها و تصمیم‌گیری‌هایتان مستقل عمل کنید. به دلیل اهمیت سرعت عمل در انجام امور معمولاً انتخاب‌هایی سریع و تصمیماتی همراه با شتابزدگی دارید که در بخش‌هایی همانند وضعیت‌های بحرانی بسیار سازنده بوده اما گاهی اوقات از حد گذراندن و پرداختن به این میزان از سرعت عمل برایتان پیامدهایی را به همراه خواهد داشت.

هرچند باید به این نکته اشاره داشت، در گروه تصمیم‌گیرنده‌های سریع (گروه I و گروه D) گروه تسلط‌گرایان منطقی‌تر تصمیم‌گیری می‌کنند. اعتماد به نفس بالای شما در انجام امور و همچنین اهمیت عامل سرعت برای شما سبب می‌شود که کمتر از مشورت دیگران بهره‌مند شوید و همین موضوع سبب پیامدهای نامطلوب برای شما خواهد شد، بنابراین پیشنهاد می‌شود از افراد متبحر و دوستانی مشاور با الگوی رفتاری  CS و High C مشورت گرفته و در زمان بروز احساساتی همانند عصبانیت و خشم تصمیم‌گیری نکنید.

اوقات فراغت 

شما اوقات فراغت را هم همانند چالش‌هایی می‌بینید که می بایست در آنها برنده باشید، بنابراین اغلب اوقات فراغت شما با تفریحی‌هایی که دارای چالش و هیجاناتی همانند پرش با چتر، جت اسکی، شکار، اتومبیل‌رانی، ورزش‌هایی انفرادی و رقابتی می‌گذرد.

گاهی از زمان‌های فراغت‌تان در راستای دستیابی به اهداف کاری خود بهره‌مند می‌شوید، همانند دعوت از همکاران و یا دوستان کاری به میهمانی.

از بازی‌هایی که در آن رقابت، سرعت و عملگرایی وجود داشته باشد بیشتر استقبال می‌کنید. شما بازی نمی‌کنید تا صرفاً سرگرم باشید بلکه شما بازی می‌کنید تا حتماً برنده شوید.

شیوه و منش‌های مدیریت در الگوی رفتاری 

در مدت زمان پنجاه سال اخیر، مدیریت و مفهوم آن مسیری پرچالش و طولانی را پشت سر گذاشته است. دانشپذیران و اساتید این رشته همچنان در حال تجربه‌آموزی و فراگیری علومی نو در این بخش می‌باشند. مدیریت هم همانند برخی رشته‌های مشابه دارای سبک و شیوه‌های متنوع و مختلفی است.

اما موضوع مهم در این بین فارغ از دانش‌آموختگی در این رشته تاثیر اشخاص و رفتارهای ایشان در زمان اجرای مهارت‌های مدیریت در مواجه با مسائل در یک مجموعه کاری می‌باشد .

شاید راه‌کارها و آموزه‌ها و … در مدیریت یکسان باشند اما نحوه اجرای آنها توسط الگوهای مختلف رفتاری متفاوت خواهد بود .

برای نمونه مدیری با الگوی رفتاری HIGH D با مدیری با الگوی رفتاری HIGH S در اجرا و اقدامات مدیریتی خود متفاوت و متاثر از شیوه رفتاری خود عمل می‌کنند .

در نوشته زیر سعی داریم شما را با نگاه مدیران، متاثر از الگوهای متفاوت رفتاری آشنا سازیم .

تسلط‌گرایان (High D) در نقش مدیر 

الگوی رفتاری تسلط‌گرایان در نقش مدیر فردی مقتدر و با اعتماد به نفس بالا، مسئولیت‌پذیر و نتیجه‌محور، توسعه‌دهنده و رقابت‌جو است .

افراد با الگوی رفتاری  High D  طبیعتی رهبر و توانایی‌های یک مدیر را دارند.

ارزش‌های بنیادی آنها دستیابی به نتایج و اهداف در کمترین زمان ممکن است. از نگاه ایشان هدف وسیله را توجیه می‌کند. معمولاً تسلط‌گرایان کارکنانشان را بر پایه میزان بهره‌وری و خروجی مورد نظرشان و یا کارسازی و کارگشایی ایشان در محیط کار ارزیابی و مورد سنجش قرار می‌دهند.

آنها معمولاً محیط کار را پویا، دارای فضایی رقابتی، با کنترل مستقیم خود شکل می‌دهند. در واسپاری مسئولیت‌ها به افراد تحت مدیریت خود به صورت مطلوب عمل می‌کنند و همواره پیگیر نتایج از ایشان می‌شوند .

بسیار صریح و رک سخن می‌گویند و معمولاً همین انتظار را از کارکنان خود دارند. در زمان‌هایی که نیاز به تعدیل نیرو باشد بدون هیچگونه مسئله حذف یا اخراج می‌کنند.

هدف آنها توسعه و افزایش دستاوردهای مجموعه تحت مدیریت‌شان می‌باشد. اینگونه مدیران در برانگیختن کارکنانشان استاد به تمام معنا می‌باشند. روش ارتباطی ایشان با همکاران و یا کارکنان کاملاً دستوری بوده و کمتر به ایجاد تعامل و همدلی پرداخته می‌شود. تصمیم‌گیری‌هایی قاطع و سریع دارند و کمتر پیش می‌آید از تصمیم خود برگردند.

 برای ایشان بسیار سودمندتر است در زمان خشم و عصبانیت تصمیم‌گیری نکنند و حتماً از مشاورینی امین و متخصص بهره‌مند شوند.

همواره نگرانی ایشان در کار جایی است که مورد بهره‌برداری یا به عبارتی سوء استفاده قرار گیرند. بیشترین مکانیسم دفاعی اینگونه مدیران پس از بخش رقابت در کار در این قسمت فعال می‌شود. ورود به جزئیات در کار و بررسی آنها برای این دسته از مدیران بسیار کسالت‌بار و در عین حال ترسیم چشم‌اندازهای آتی و گفتگو در مورد چگونگی خلق اهداف و دستیابی به نتایج برای ایشان بسیار لذت‌بخش است.

پیشنهادهایی برای افزایش اثربخشی شما 

• امور مرتبط با کار را با دقت بیشتری انجام دهید

• شما قلبی مهربان نسبت به خانواده و دوستانتان دارید این احساس را بروز دهید

• گاهی اوقات نکات مثبت در رفتار دیگران را دیده و آن را تشویق کنید

• صراحت کلام و رک گویی شما ممکن است اطرافیان شما را بیازارد و سبب از بین رفتن ارتباطات شما شود

• گاهی اوقات سرعت و هدف‌جویی را رها کنید و کمی از زندگی در “حال” لذت ببرید

• به نظرات دیگران هم گوش فرا دهید

• تلاش کنید دنیا را از منظر دیگران ببینید

• شما دارای اعتماد به نفس بالایی هستید اما تکروی در کارها شما را به چهره‌ای خودمحور تبدیل می‌کند

• در دستیابی به اهداف تلاش کنید تا از مسیر هم لذت بیشتری ببرید

• ارتباط بین‌فردی با دیگران را تقویت کنید

• از خود منتقد بودن را کاهش و انعطاف‌پذیری را تقویت کنید

دانش و مهارت‌های توصیه شده

موفقیت واژه‌ای اکتسابی است و دستیابی به آن در دنیای امروز یک مهارت بشمار می‌آید. همواره برای کسب موفقیت نیازمند دانش و مهارت‌هایی هستیم تا توانایی خود را نسبت به گذشته ارتقا داده و در مسیر پیش‌رو قابلیت‌های نهان خود را آشکار سازیم. از این‌رو برخی از مهمترین دانش و مهارت‌هایی که برای الگوی رفتاری شما امکان رشد و تعالی را سبب می‌شود را در نوشته زیر پیشنهاد می‌کنیم.

• مهارت‌های زندگی

• اصول کار تیمی

• مهارت‌های برقراری ارتباط موثر 

• مدیریت تعارضات و حل آن 

• انعطاف‌پذیری 

• طراحی سیستم‌های هدف گذاری (با رویکردی جزئی‌نگر)

• مثبت‌اندیشی و اخلاق حرفه‌ای 

• کنترل و مدیریت خشم 

• مهارت‌های گوش شنوا 

• مهارت‌های چندگانه تصمیم‌گیری 

• مهارت‌های شیوه بروز احساسات

مشاغل متناسب با الگوی رفتاری شما 

زندگی اجتماعی این امر را به انسان می‌آموزد که همکاری و همیاری در مسیر رفع نیازها امری غیر قابل انکار است. بنابراین ناگزیر به توسعه تخصص و مهارت‌های گوناگون و سعی در دستیابی به نتایج بهتر دارد.

در همین راستا می‌کوشد شغلی مناسب و آرمانی را جستجو کرده تا پاسخگوی یکی از بنیادی‌ترین نیازهای خود و اجتماع پیرامونش باشد.

بسیار مهم است که ویژگی‌های یک شغل در ارتباط با خصوصیات فرد شاغل مورد بررسی قرار گرفته و از طریق آزمون استعداد شغلی و دیگر آزمون‌های مرتبط و همچنین مصاحبه مورد ارزیابی قرار گیرد.

سنجش و ارزیابی در الگوی جهانی DISC صرفاً سطح رفتار را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد. بنابراین این آزمون برپایه پاسخ‌های شما صرفاً پیشنهادهایی را برای دریافت مشاغل زیر ارائه کرده و همانطور که قبل‌تر گفته شد قطعاً برای تصمیم‌گیری نهایی نیاز به ارزیابی عمیق‌تری توسط دیگر آزمون‌ها و مصاحبه‌هایی تخصصی از طریق کارشناسان مربوطه می‌باشد.

• آتش‌نشان

• مهندس عمران 

• مدرس پرواز 

• کارشناس توسعه بازار 

• مدیر اجرایی 

• خلبان 

• مدیر امور شهری 

• مدیر عامل 

• مدیر تولید 

• مدیر توسعه محصول 

• سرکارگر 

• بادیگارد 

• مربی ورزشی 

• افسر نیروهای نظامی


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *